Hallo allemaal!

Welkom bij mijn laatste blog, toch voor een tijdje.

Gezien ik deze nacht eigenlijk niet heb geslapen, is deze blog voor mij een beetje een voortzetting van de laatste, dus laat ik mijn verhaal gewoon verderzetten waar ik het vorige gestopt ben: Ik lag op mijn bed.

Rond elf uur arriveerde de poetsvrouw en besefte ik dat het misschien geen slecht idee was om te beginnen inpakken, wat ik dan ook maar gedaan heb. Gelukkig was dat niet zoveel werk. Ik had veel dingen niet uit mijn koffer gehaald, dus ik moest gewoon de rest er weer insteken en controleren of ik niets vergeten was.

Dan hebben we een tijdje in de keuken gezeten zodat de poetsvrouw onze kamers kon poetsen en dan zijn we weer naar onze kamers gegaan zodat ze de keuken kon poetsen. Rond kwart na twaalf ging de bel. Dat was mijn chauffeur die mij kwam ophalen, dus heb ik afscheid genomen van Camille en Thomas en ben vertrokken.

De rit naar de luchthaven ging vlot. We kwamen daar aan rond een uur, dus ik was heel erg op tijd. Ik kon al inchecken aan de automaat, maar ik moest nog meer dan een uur wachten voor ik mijn bagage kon afgeven. Dus, ik heb daar gewoon wat gezeten en gelezen, maar vooral zitten niksen.

Dan heb ik mijn bagage afgegeven en omdat ik er geen idee van had hoe groot deze luchthaven is (niet heel groot, dat wist ik wel, maar weet ik waar de gates zich bevinden). Ik ben door de paspoortcontrole gegaan en dat was alles om bij mijn gate te geraken. Die bevond zich bovenaan de eerste trap die ik tegenkwam (vijf meter achter de paspoortcontrole). Daar heb ik dan nog een tijdje gezeten omdat de gate toen nog bezet was voor de vlucht naar Warschau die ik niet bepaald moest hebben.

Dan ging de gate open voor Düsseldorf waar ik door de douane moest en ook daar heb ik nog even gezeten tot we aan boord konden gaan.

Het vliegtuig vertrok op tijd en dan verliet ik deze prachtige stad, god weet voor hoe lang. Ik hoop dat ik hier snel terugkom. Echt waar, teruggaan naar Moskou is niet meer de prioriteit. Teruggaan naar Sint-Petersburg is dat nu wel.

We kregen al snel na het opstijgen eten en dat was lekker. Het was stoofvlees met groenten en puree. Ben ik trouwens de enige persoon die het eten in het vliegtuig werkelijk lekker vindt? Ik vind het echt lekker. En dan heb ik geslapen, want om een of andere bizarre reden, ik heb er geen idee van welke dat zou kunnen zijn, was ik moe (heeft niet slapen daar misschien iets mee te maken?).

En dan, om vijf uur, landde het vliegtuig. Ik moest nog een laatste keer door de paspoortcontrole, mijn bagage kwam ook heel snel aan en dan ben ik maar naar die drie mensen toegegaan die daar met het bordje (op de iPad) ‘Sacha Huynen’ zaten te wachten. Misschien dachten ze dat ik hen na twee weken niet meer zou herkennen, wie weet.

En dan was ik terug thuis: frietjes eten, ijs eten, uitpakken, nog even ontspannen en dan slapen.

Ik heb een geweldige tijd gehad in Sint-Petersburg. Het was geweldig en ik mis deze fantastische stad nu al, net als de fantastische mensen die ik daar heb ontmoet. Ik hoop echt dat we elkaar nog zullen ontmoeten!

Wat de organisatie betreft: Ik had het niet beter kunnen treffen met Russisch in Rusland. Ik ben heel blij dat ik voor deze organisatie heb gekozen, want ze doen echt geweldig goed werk. Gedetailleerde informatie die altijd op tijd komt en geweldige mensen die dit toch een fantastische ervaring maken en die goed weten waar ze mee bezig zijn. De leraars zijn ook geweldige mensen en weten echt wat ze doen en zijn allemaal zo vriendelijk. Echt, ik heb een geweldige tijd gehad en dat ligt deels aan de stad, deels aan de andere mensen die deze cursus volgden, maar ook vooral aan de mensen achter deze organisatie want zij zorgden ervoor dat ik me meteen thuis voelde in Sint-Petersburg. Mijn lerares heeft me op twee weken tijd vloeiend Russisch leren spreken en daar ben ik haar ongelofelijk dankbaar voor, want nu pas heb ik het gevoel dat ik dat diploma vertaler Engels-Russisch verdien en voor ik naar Sint-Petersburg had ik het gevoel dat ik enkel het diploma vertaler Engels verdiende. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Het was gewoon fantastisch. Dank jullie allemaal voor deze fantastische ervaring!

Tot snel!

До скорого!

Doei!

Einde!